INTERNATIONALE PIANOSERIES

MET KETEVAN SHARUMASHVILI

KETEVAN GEEFT CONCERT IN THEATER HET LICHTRUIM

Pianiste Ketevan Sharumashvili geeft in het kader van de internationale pianoseries een concert in Theater het Lichtruim in Bilthoven.

 

Mooi detail is dat de Georgische topmuzikante Ketevan Sharumashvili zich in 2018 in Bilthoven heeft gevestigd, en daarmee is het dorp een pianiste van internationaal niveau rijker. Naast haar fenomenale techniek blinkt de charismatische pianiste vooral uit door haar enorm diepgaande spel. 

 

Ketevan Sharumashvili is een van de meest vooraanstaande Georgische pianisten van haar generatie. In 2015 sloot zij haar studie af aan het Conservatorium van Amsterdam bij de belangrijke pianopedagoog Jan Wijn. Eerder, in 2010, behaalde zij haar eerste master aan het Staatsconservatorium van Tbilisi, de hoofdstad van Georgië. Daarna bezocht zij de Hochschule für Musik und Theater Hamburg waar zij in 2013 het zeer veeleisende concertexamen excellent aflegde en daarmee het diploma Concertpianist verwierf.

 

Ketevan volgde ook Masterclasses bij meesterpianisten waaronder Paul Badura-Skoda, Tamás Vásáry en Boris Berman die allen onder de indruk waren van haar eigen gevoelige spel en virtuositeit. Inmiddels is Ketevan meervoudig prijswinnares van internationale pianocompetities en leidt ze een dynamisch concertleven met Nederland als thuisbasis. 

 

Voor haar recital in Theater Het Lichtruim heeft Ketevan een uiterst aantrekkelijk en uitdagend programma samengesteld waarin alle facetten van haar meesterschap aan bod gaan komen. 

ZONDAG 6 OKTOBER 15.00 IN THEATER HET LICHTRUIM IN BILTOVEN

Planetenplein 2

3721 LH Bilthoven

T 030 228 3026

E info@kunstenhuis.nl